У Харкові оцифрували спортивне життя школярів

У Харкові створили цифрову систему спортивних шкільних ліг. Щоправда, в сезоні 2021/2022 рр. вона працюватиме в тестовому режимі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту завершив роботу над цифровою трансформацією організаційних процесів в системі шкільних спортивних ліг Харкова.

Як розповіли в департаменті, впровадження цифрового процесу в систему харківських спортивних шкільних ліг (ХСШЛ) почнеться в новому сезоні 2021/2022 рр. поки в тестовому режимі. Кожен учасник спортивної шкільної ліги зможе через особистий кабінет на сайті ХСШЛ отримувати, створювати або редагувати інформацію.

Так, учні зможуть обирати види спорту, якими бажають займатися. Спортивні організації — створювати шкільну лігу, вибирати її етапи та формати проведення, автоматично формувати групи та тури, переглядати склад команд на конкретну гру/ матч, фіксувати результати зустрічей, автоматично формувати турнірні таблиці та завантажувати протоколи поєдинків.

Вчителям фізкультури буде зручно переглядати й обирати ліги, в яких їх вихованці зможуть взяти участь, формувати команди, додавати учнів/ гравців у команди, переглядати розклад матчів, формувати команду на конкретну гру.

Збережені зміни будуть доступні для перегляду школярам, ​​тренерам, суддям і вчителям.

У департаменті відзначили, що в спортивному сезоні 2021/2022 рр. планується провести змагання в 13 спортивних шкільних лігах. До вже існуючих додадуться бейсбол, софтбол і воркаут. Мета проведення шкільних ліг — залучити якомога більше школярів до занять спортом і прищепити їм здоровий спосіб життя.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові планують реконструювати 13 шкільних спортивних стадіонів. Крім гімназії на вулиці Тюрінській оновлять спортивні локації в школах №11, 15, 29, 41, 48, 63, 94, 154, 165, 171.

У школі-інтернаті №14 та ліцеї на Салтівці ремонтні роботи вже завершені.

1 вересня в Харківській гімназії №23 після реконструкції відкрили стадіон.

2 вересня в Харківській загальноосвітній школі №171 у Холодногірському районі міста після реконструкції відкрили стадіон.